GLIKÉMIÁS izék vagyis INDEX és TERHELÉS
A kalkulációknál megjelenik, a GLIKÉMIÁS TERHELÉS ami megmutatja, hogy egyes ételek milyen hatással vannak a vércukorra. Egy egy étel glikémiás terhelése ha 0-10 között van akkor alacsony , 10-20 között közepes , 20 fölött magas Az ételek összetevőinek felsorolásánál különböző szinnel jelöltük, hogy melyik alapanyag milyen glikémiás indexxel rendelkezik: alacsony közepes magas feketén maradnak amelyeknek nem ismerjük. Amennyiben érdekelnek a cukorbetegséggel kapcsolatos információk, akkor az alábbi linkekre klikkelve olvashatsz részletesen róluk: Glikémiás index: https://hu.wikipedia.org/wiki/Glik%C3%A9mi%C3%A1s_index https://www.webbeteg.hu/cikkek/cukorbetegseg/4745/glikemias-index https://paleo.dieta-abc.hu/hogyan-legyel-paleo/glikemias-index-tablazat/ Glikémiás terhelés: https://www.rd.hu/Mit_jelent_a_glik%C3%A9mi%C3%A1s_terhel%C3%A9s https://www.hazipatika.com/tudastar/glikemias_terheles/14183 |